Trzy rzeczy, o których nie mówi ci twoja firma cateringowa
Ponieważ przeciętna impreza z cateringiem angażuje setki osób i tysiące dolarów, ma to sens, że planiści imprez chcą jak najlepszej wartości, najwyższego poziomu profesjonalizmu i największej wiedzy od firmy cateringowej. Wiele pieniędzy zmienia ręce, a sukces twojej imprezy wisi na włosku. Chcesz kogoś, kto da ci proste informacje. Chcesz kogoś, kto znajdzie kreatywne sposoby rozwiązywania problemów, i kto sprawi, że rzeczy prawo, jeśli nie jesteś zadowolony. To jest po prostu natura udanej imprezy cateringowej - niezależnie od tego, czy jest to zwykły piknik firmowy, czy pełnowymiarowe formalne przyjęcie weselne.
Ale catering, jak każda branża usługowa, wiąże się z ogromnym popytem i wieloma różnymi firmami, które go zaspokajają. Nie wszystkie z tych firm są całkowicie uczciwe lub renomowane. Są tacy, którzy wolą zarobić dodatkową złotówkę niż być z tobą całkowicie szczery. A jeśli nie wiesz, czego szukać lub jakie pytania zadawać, możesz być ich następnym łatwowiernym klientem.
Oto pięć wspólnych rzeczy, o których firma cateringowa często nie mówi. Wiedząc, co to jest, można wyprzedzić wszelkie możliwe nieporozumienia i partnerzy bardziej skutecznie z firmy cateringowej wyboru.
1. Nie potrzebujesz tak dużo jedzenia
Brak jedzenia to najgorszy koszmar każdego planisty imprez i nikt nie chce, aby stało się to rzeczywistością na ich imprezie. Planiści często nadmiernie kompensują, zamawiając niebotyczne ilości jedzenia i napojów. Co więcej, są tam firmy cateringowe, które na to pozwalają. Dlaczego? Ponieważ oznacza to, że mogą pobierać większe opłaty. Wysokiej jakości firma cateringowa zawsze pomoże Ci znaleźć odpowiednią ilość jedzenia i napojów, jednocześnie utrzymując koszty na jak najniższym poziomie.
2. Obsługa stołu kosztuje
Ludzie często nie zdają sobie sprawy z tego, jak kosztowna może być obsługa stołów - lub ile mogą zaoszczędzić, wybierając zamiast niej "bufet". Oczywiście, są wydarzenia, dla których serwis stołowy jest całkowicie odpowiedni. Jednak profesjonaliści powinni zawsze doradzać, ile kosztuje ich obsługa przy stole. Umieszczanie różnych opcji na stole jest znakiem rozpoznawczym świetnego caterera.
3. Twoje menu nie jest zrównoważone
Nie ma nic gorszego niż firma cateringowa, która po prostu notuje to, co mówi klient, przytakuje i produkuje menu zgodnie z zamówieniem. Najlepsze firmy cateringowe są zainteresowane ostatecznym sukcesem wydarzeń, które obsługują. Dlatego zawsze przedstawiają sensowne sugestie dotyczące menu, poparte prostymi wyjaśnieniami i latami gastronomicznego know-how.
Czy Twój catering daje Ci to prosto do zrozumienia?
Uzyskanie najdokładniejszych i najszczerszych informacji od firmy cateringowej nie powinno być takie trudne. Zła wiadomość jest taka, że istnieją pewne firmy cateringowe, które mogą negatywnie wpłynąć na Twoje wydarzenie, nie dostarczając prawdziwie profesjonalnej usługi. Dobra wiadomość? Istnieje również wiele renomowanych firm cateringowych, które położą wszystkie karty na stole. Są to firmy cateringowe, które będą szczere w kwestii tego, jak osiągnąć najlepszy możliwy sukces - i największą możliwą wartość - dla Twojego wydarzenia.